Főmenü » Az én könyvtáram » A projekt

Országos múzeumi és könyvtári fejlesztési program indul

Ez egy archív cikk, a benne szereplő információk a megjelenés idején
pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


A Széchenyi 2020 keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére, európai uniós forrásból valósul meg a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” programja.


A Széchenyi 2020 keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére, európai uniós forrásból valósul meg a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” programja. Ennek révén - konzorciumi együttműködés alapján - a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a magyarországi múzeumi és könyvtári hálózat intézményeinek aktív bevonásával, azok szakmai fejlesztéséhez járul hozzá.

Az országos módszertani fejlesztés keretében a múzeumok és könyvtárak a közoktatásra és annak szereplőire fordítanak kiemelt figyelmet, az oktatási intézményekre, az aktív és leendő pedagógusokra, továbbá a diákokra. Szolgáltatásaikat abba az irányba fejlesztik, hogy az új társadalmi-gazdasági igényeket kiszolgáló oktatási intézmények tevékenységét a saját eszközeikkel, illetve a múzeumi és könyvtári szakemberek felkészítésével támogassák.


A programnak része a kulturális területen hiánypótló igényfelmérések, kutatások lebonyolítása; a „jó gyakorlatok” megismertetése a szakmai közösségekkel; mintaprogramok megvalósítása, a múzeumi koordinátorhálózat fejlesztése, illetve könyvtári szaktanácsadói hálózat kialakítása és működtetése; új akkreditált képzések szervezése, könyvtár- és olvasásnépszerűsítő kampány megszervezése.

A pályázat támogatási szerződésének 2017. február 2-i ünnepélyes aláírásával egy három éven át tartó, de időben azon túlmutató, a könyvtári és múzeumi terület szolgáltatásainak minőségmenedzsment alapú fejlesztését, megújítását jelentő időszak veszi kezdetét.

A projekt kódszáma: EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001
A támogatás mértéke: bruttó 2.000.000.000 Ft
A megvalósítás időszaka: 2017. február 1-től 2020. január 31-ig.


KONZORCIUMVEZETŐ:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
2000 Szentendre, Sztaravodai út
Tel: (+36) 26-502-500
www.skanzen.hu

KONZORCIUMI PARTNER:
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.
Tel: (+36) 1-411-5000
www.fszek.hu
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés