Szakmai együttműködés „Az én könyvtáram" című fejlesztési program megvalósításáért

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Országos Széchényi Könyvtár vezetői megállapodást írtak alá.


2017. március 1-jén együttműködési megállapodást írt alá dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója, dr. Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, dr. Hangodi Ágnes, a Könyvtári Intézet mb. igazgatója és Farkas Ferenc, a FSZEK EFOP Projektiroda szakmai vezetője, az Emberi Erőforrás Operatív Program „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3-VEKOP/16-2016-00001 kódszámú pályázati konstrukció keretében megvalósuló „Az én könyvtáram" kiemelt projekt könyvtári szakmai tevékenységek kivitelezésére.
Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK

A megállapodás értelmében 2020. január 31-ig a felek együttműködnek a pályázat célkitűzéseinek eléréséért, az országos könyvtári rendszer továbbfejlesztése érdekében. A program keretében a köznevelés hatékonyságát és eredményességét szolgáló új típusú kompetencia- és készségfejlesztő, tanulást támogató szolgáltatások fejlesztése valósul meg, illetve országos szaktanácsadói hálózat jön létre.
Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
A program fejlesztési irányai: az olvasáskultúra-fejlesztés támogatása; a digitális írástudás fejlesztése; a könyvtárhasználat – információkeresés fejlesztése és a szövegértés-fejlesztés támogatása, kiemelten a digitális szövegértés, egyéni és közösségi tanulás támogatása (felzárkózás elősegítése, végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése érdekében).

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a közeljövőben további partnerekkel köt hasonló jellegű együttműködési megállapodásokat a fejlesztési program megvalósítására.

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés