Főmenü » Gyerekeknek

Hogyan védjük környezetünket?

Biztos sokan halljátok, hogy éljünk környezettudatosabban, óvjuk meg a természeti értékeket, és mindenki figyeljen arra, mekkora ökológiai lábnyomot vagy szénlábnyomot hagy maga után.

A legtöbben találkoztatok már a szelektív hulladékgyűjtő helyekkel, a boltokban az elemgyűjtő dobozokkal. De ezek csak kis lépések ahhoz, hogy megóvjuk a természetet.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit is jelent a globális felmelegedés vagy a klímaváltozás pontosan, és hogyan védheted meg a környezetedet, akkor az alábbi könyveket ajánlom figyelmedbe:

Meredith, Susan:
Miért és hogyan óvjuk Földünket?


A könyv bemutatja röviden, hogyan történt a Föld beszennyezése, mik okozzák a fokozatos felmelegedést.
Egy-egy téma végén ötleteket ad, mit tehetünk mi, hogy lassítsuk ezt a folyamatot.
Például:
- a hűtőgép ajtaját ne nyitogassuk feleslegesen;
- a boltba mindig vigyünk magunkkal saját táskát, ezzel csökkentjük a műanyag zacskók fogyasztását;
- újratölthető elemeket használjunk;
- fogmosás közbe ne folyassuk a vizet stb.


Murphy, Glenn:
Globális felmelegedés


Ez a könyv az előzőnél tudományosabban mutatja be a globális felmelegedést. A kötet tele van színes fotókkal és képekkel - például, ha fellapozzátok a 22. oldalát, akkor a jég olvadásának ütemét bemutató képpel találkozhattok, engem megdöbbentett a látvány; vagy az 50. oldalon megtalálhatjátok, hogy melyik ország mekkora szénlábnyomot hagy maga után - a kép nagyon látványos, megmutatja nekünk, hogy az USA, az Egyesült Királyság és Afrika mekkora lábnyomot hagy, és mi lenne a cél. Ha kíváncsi vagy, akkor találhatsz a Kossuth Kiadó oldalán két képet a könyvből.
Abban is különbözik az előző könyvtől, hogy nemcsak azt mutatja be, hogy mi mit teszünk és mit tehetünk környezetünk védelmében, hanem részletezi, hogy mi mit jelent számunkra, milyen hatásokkal számolhatunk a jövőre nézve.


Groovie, Annie:
Leon és a környezetvédelem


A könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik a képregényeket, illetve nem szeretik a tudományos, komolykodó megfogalmazásokat.
Leon 30 apró dolgot mutat be neked, amelyekkel megmentheted bolygónkat. A szerző a történeteket vicces, jópofa rajzokkal meséli el neked, így tanulás közben még nagyokat is nevethetsz.


Egri Krisztina

Eseménynaptár

« 2017 március »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés