Főmenü » Gyerekeknek

Angry Birds

Néha kell egy kis lazítás!


Forrás: Wikimedia commons
Forrás: Wikimedia commons
Az Angry Bird-öket, vagyis a dühös madarakat egy finn videojáték cég fejlesztette ki, a Rovio. 2009-ben kezdődött a történetük, amikor a Rovio cég új játék kifejlesztését kérte a munkatársaitól. A vezető játék dizájner Jaakko Iisalo állt elő a dühös madarakkal.
Először mobiltelefonra készült a játék, ami stilizált, dühös, szárny nélküli madárakról kapta a nevét. Jogosan dühösek, hiszen a zöld disznók ellpoták a tojásaikat. Ezért hát csúzliból kilövik magukat, hogy megtámadják őket.

Ez a harmadik legsikeresebb játék a Tetris és a Pac man után. Népszerűsége miatt egyre több platformon megjelent, konzolokon, és számítógépen is. Nagyon sok változata van, malacokat kell kilőni, vagy ketrecből madarakat kiszabadítani. A játék előrehaladtával egyre több különleges képességű madár jelenik meg. Van, amelyik begyorsul, van amelyik bombát lő ki. A népszerűséget meglovagolva plüssjátékok is kaphatók már, kulcstartók stb.

Egy diák, Mohamed Raoof kíváncsi volt, hogy milyenek ezek a madarak a valóságban, illetve a tervezők valódi madarakról mintázták-e a karaktereket. Talált hasonló madarakat, és egy kicsit kidekorálta őket.
Nézd meg a képeket!

A nemrégiben bemutatott és méltán népszerű Rió című film Angry Birds változatával játszhattok
ezen a linken. A Kattints ide a játék indításához linkre kattintva indul a játék! Jó csúzlizást!

Ha még több érdekel a témában, nézegesd a http://angrybirds.hu/ oldalt is!

Kaposi Ildikó

Eseménynaptár

« 2017 március »
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés