Főmenü » Könyvtáraink » Bíró Mihály u. 7. » Kiállítások

Mackók a rongyos zsákból – Tóthné Fábián Eta kiállítása

2015. július 1-től augusztus 31-ig a Bíró Mihály utcai könyvtárban.


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
Tóthné Fábián Eta játékkészítő iparművész. A Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban végzett festő szakon, majd szakképzettséget szerzett mint női szabó és népművelő is. Évekig a Jatex textiljáték tervezője volt, majd a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola textiljáték-készítő szaktanára. Történelmi évfordulókhoz készülő textilszobrai majd minden évben díjat nyertek Győrben, Szerencsen, Visegrádon vagy Kecskeméten. Játéktanácsait több folyóirat is megjelentette, mint a Praktika vagy a Kismama. A Győri Nemzetközi Babakiállítás és Verseny többszörös győztese.
Babái, szobrai mozdulatokat, jellemeket elevenítenek meg. A történelmi figurákon kívül tematikus kiállításon szerepeltek mackói, cirkuszi artistái és bohócai, mesealakjai, nyúlcsaládja.

Kiállítónk így vall saját készítésű mackóiról:

„Talán nem meghökkentő, de valószínűleg szokatlan, hogy mackóim nem a megszokott pihe-puha szőrmók állatkák. Valamennyit kinőtt, megunt, itt-ott molyette ruhákból vagy béléseikből és új anyagok megmaradt hulladékaiból készítettem, a már régen elfeledett házi rongyzsák milliónyi kincseiből.
Nagyon sok „te még biztosan használod” holmi is került hozzám szomszédoktól, barátoktól. Az ezekből összeállított figurákat többnyire az ajándékozókról neveztem el.
Az itt látható mackók öltözete és teste kb. 110 féle anyagból, szövetből, bőrből, szőrméből, fonalból készült.”

A kiállítást 2015. augusztus 31-ig, tekinthették meg a könyvtár nyitvatartási idejében!Helyszín: Bíró Mihály utcai könyvtár
1203 Budapest, Bíró Mihály u. 7.
Tel.: (1)283-0872, E-mail: fszek2002@fszek.hu

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés