Főmenü » Könyvtáraink » Bíró Mihály u. 7. » Kiállítások

Láthatatlan apróságok

Szakács Éva fotókiállítása 2017. március 1-től április 30-ig a Bíró Mihály utcai könyvtárban.


Fotó: Szakács Éva
Fotó: Szakács Éva
Szakács Éva fotóit 2017. április 30-ig tekinthetik meg könyvtárunkban.

Kiállítónk bemutatkozásából idézünk:
„Naponta kimegyünk a kertbe, utcára, vásárolni és úgy érezzük mindenre figyelünk. köszönünk az ismerősöknek, megsimogatjuk a házi kedvencet, elmegyünk a piacra, váltunk pár szót az eladókkal, közben figyelünk a forgalomra, felvesszük, ha csörög a telefon. Észre sem vesszük és reggelből este lesz, hétfőből, vasárnap, januárból december, csak rohanunk. Néha érdemes megállni és megnézni egy virágot, egy naplementét vagy a jégzajlást a Dunán, egy méhecskét munka közben. Próbálom képeimmel megmutatni azokat a láthatatlan apróságokat, amik miatt érdemes megállni egy pillanatra és hagyni, hogy elöntsenek a régi gyermekkori emlékek, amikor még mindenre rá tudtunk csodálkozni és minden felfedezés boldogsággal töltött el.

Édesanyám egy súlyos szívbetegség miatt születésem után már nem tudott dolgozni, Édesapám műhelye szintén az udvarunkon volt, így azon szerencsés gyerekek közé tartozom, akiknek volt ideje a szüleivel tölteni a gyermekkorát és hétvégén és esténként nem csak a tévézés volt a program, volt időm bőven felfedezni a kertet, lábatlankodni Apukám mellett a műhelyben, kipróbálni a kézügyességem. Valószínűleg ebből a háttérből alakult ki, hogy bár elsőre kertépítő mérnöki pályára készültem végül mégis inkább a műszaki biztonságtechnikai mérnöki pályára kerültem.

A hobbim mindig is a rajzolgatás, kertészkedés, cukrászat maradt, ahol a szépség és a kreativitás is teret nyert. Egy-egy fárasztó nap után teljesen ki tud kapcsolni az alkotás öröme. Jó időben és hétvégén pedig a természet. Nagyon szeretem megörökíteni, ha elkészül egy-egy alkotásom, vagy ha valami olyat látok, amitől elmosolyodok. Tavaly karácsony előtt úgy alakult, hogy csatlakoztam a Pesterzsébeten működő termelői piac árusaihoz karácsonyi kézműves dekorációimmal. A piacok hangulata, az emberek közvetlensége egy új világ volt számomra. Nagyon sok új ismeretséget kötöttem, sok családi történetet és életpályát megismertem, ezért is örülök, hogy itt sikerül az eddig csak magamnak készített fotóimból párat megmutatni a közönségnek."

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a könyvtár nyitvatartási idejében!


Helyszín: Bíró Mihály utcai könyvtár
1203 Budapest, Bíró Mihály u. 7.
Tel.: (1)283-0872, E-mail: fszek2002@fszek.hu

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés