Főmenü » Könyvtáraink » II. Rákóczi F. út 106.

Ez(o)kos: mesélő gyerekrajzok

Ismeretterjesztő előadás 2017. április 26-án 17 órától a Sétáló utcai Könyvtárban.


Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk
2017. április 26-án 17 órától
Király Szilvia

pedagógus, pszichológus, numerológus, szociális menedzser előadására.


A programot az EZ(O)KOS klub keretében szervezzük.


A témáról:
„A gyerekrajzokban megjelenik a gyermekek érzelmi élete, énképe, a környezethez való viszonyulásmódja. A rajzaik utalnak a lelki állapotukra, az intellektuális szintjükre, és gyakran a kezdődő betegségek korai diagnosztizálására is alkalmasak.

Minden rajz üzenetet tartalmaz. Azon minden egyes színnek, formának komoly jelentősége van. Ennek oka, hogy a gyerekek nem azt rajzolják le, hogy milyen a világ a valóságban, hanem azt, amit tudnak róla. Így az alkotásaikból megtudhatjuk, hogy milyen készségekkel rendelkeznek, mennyire erős az akaratuk, milyen az önértékelésük, hogy hogyan tudják kezelni a szélsőséges érzelmeket, hogy milyen a kapcsolatuk a testvérekkel, szülőkkel, hogy milyen a kommunikációs készségük, hogy mennyire barátkozók.

Az előadás során áttekintjük a gyerekrajzok rövid fejlődéstörténetét a kisgyermekkori firkáktól a kamaszkor érzékletes, szimbolikus rajzain át, egészen a felnőttkori, sokszor műalkotásként is értelmezhető rajzérettségig. A számos elkészült alkotás elemzéséből pedig betekintést nyerünk az adott gyermek belső világába, konfliktusaiba.

A rajz a lélek szimbolikus nyelve, üzeneteket közvetít a tudattalanból. Hatékony segítséget nyújt abban, hogy általuk jobban megértsük gyermekeink lelkének változásait.” (Király Szilvia)

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés