Főmenü » Könyvtáraink » Király u. 5.

Éjszaka a könyvtárban – 2017

Ez egy archív cikk, a benne szereplő információk a megjelenés idején
pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Az újpesti Király utcai könyvtár 2017. január 21-én, szombaton, a magyar kultúra napja alkalmából rendkívüli nyitvatartási időben – 17 órától reggel 6 óráig – várja olvasóit.


Képgaléria

Idén már hatodik alkalommal várjuk az érdeklődőket, olvasóinkat és leendő olvasóinkat az Éjszaka a könyvtárban című rendezvényünkre. Ezúttal is a megszokott programokkal készültünk: neves előadók, ingyenes beiratkozási lehetőség, teljes nyitvatartás hajnalig.

Délután 5 órától a Ziránó Színház látogat el hozzánk, hogy a kicsiket bábjátékkal szórakoztassa. Este fél 9-től Gyulay Erika festőművész kiállítását nyitjuk meg, 10 órától pedig Budapest éjszakai életének közkedvelt, bár ritkán fellépő formációja, Jordán Adél és a Puszi funk/rock/latin/reggae zenéje fogja táncra csábítani vendégeinket.
(18 órától 20 óráig a könyvtár zárva tart.)

Este 8 órától reggel 6-ig lesz lehetőség negyedéves ingyenes tagság váltására. Hajnalig a könyvtár „teljes üzemben” várja a látogatókat: olvasótermek, folyóirat-olvasó, könyv-, hangoskönyv-, CD- és DVD kölcsönzés, ingyenes internethasználat; a játékos kedvűek „használatba vehetik” a könyvtárban található társasjátékokat is. A fázósan érkező vendégeinket forró teával, kávéval várjuk egész éjszaka.

A belépés ingyenes! A rendezvény Újpest Önkormányzata támogatásával valósul meg.


Részletes program:Fotó: Ziránó szinház
Fotó: Ziránó szinház

17 óra: Ziránó Színház: A zöldszakállú király (bábjáték)A Ziránó Színház új előadása a magyar népmesekincs egyik különleges darabját mutatja be a tőle megszokott játékkedvvel, színesen és sok humorral. (részletes ismertető»)

Időtartam: 45 perc; ajánlott életkor: 3+.

A korlátozott férőhely miatt regisztrációt kérünk az elérhetőségeinken. (A nézőtérre csak a gyerekek mehetnek be, a szülők, kísérők hátul foglalhatnak helyet, illetve részükre nyitva állnak a könyvtár olvasó- és internetes termei.) A délutáni rendezvény során a gyerekek (szülői kezességvállalással) ingyenes kölcsönzőjegyet, a kísérők pedig regisztrációs díj ellenében (200 Ft/12 hó) olvasójegyet válthatnak.
http://www.ziranoszinhaz.hu

18 órától 20 óráig a könyvtár zárva tart.Kép: Gyulay Erika
Kép: Gyulay Erika

20.30: Fény-évek


Gyulay Erika festőművész tárlatának megnyitója.

Látogatható február 21-ig a könyvtár nyitvatartási idejében. Megnyitja: Balázs Zsolt fotóművész
Facebook meghívó»

Fotó: JAP
Fotó: JAP

22 óra: Jordán Adél és a PusziA Puszi Együttes 2009 óta zenél a budapesti éjszakában. Koncertjeikre egy masszív belvárosi tábor jár táncolni. Funky rock reggae...

2016 márciusától Jordán Adél a Katona József Színház tagja és movie star a Puszi énekese, azóta Jordán Adél és a Puszi a zenekar neve. A tagok sokfelé játszottak már: Csókolom, Flash, Európa Kiadó, Ed Is On, Ági és a fiúk, Embersport, I love you.

Többnyire saját szövegeiket éneklik, de az utóbbi időben vendég szerzők segítik munkájukat: Ujj Zsuzsi, Bereményi Géza, Peer Krisztián, Fekete Ádám, Hegedűs Márton.
a koncert a Facebook-on
http://www.jordanadelesapuszi.hu
http://fonoujpest.info


20 órától - reggel 6 óráig


  • ingyenes beiratkozás 3 hónapra
  • olvasóterem,, kölcsönzés, ingyenes internethasználat
  • zenehallgatás, társasjátékok
  • kávé, tea


Elérhetőségek:


Cím: Király utcai könyvtár
1042 Budapest (Újpest), Király u. 5.
Telefon: (1) 369-4979
E-mail:fszek0401@fszek.hu
Rólunk; Zenetár

Nagyobb térképre váltásBudapest Főváros Újpest Önkormányzata támogatásával


Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés