Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Budapest Gyűjtemény

Tavaszi szél: választások 1990

A Budapesti Városvédő Egyesület és könyvtárunk Budapest Gyűjteményének kiállítása a BVE Podmaniczky-termében (Budapest V. Kossuth Lajos u. 14-16.)


A kiállítás a húsz évvel ezelőtt rendezett első szabad parlamenti választásokra emlékezik. Az összeállítás választási plakátokat, szórólapokat, pártpolitikai programfüzeteket mutat be, továbbá néhány fotós akkori felvételeit a nagygyűlésekről, tüntetésekről, Budapest 1990-es jellegzetes utcaképéről. Az anyag jól tükrözi a rendszerváltás első pillanatait meghatározó plakátháború és városlakók reakcióit tükröző átfirkálások, grafittik látványvilágát. Az akkori eseményeket már tudatos fővel megért nemzedék tagjaiban bizonyára számos elhomályosult vagy átértelmezett emlékeket elevenít föl, a fiatalabb generációk számára pedig egy immáron történelmi korszakról tudósít átélhető formában.
A nyomtatványokat döntően a Budapest Gyűjtemény plakát- és kisnyomtatványtárából válogatták a rendezők, a korabeli fotókat Bujnovszky Tamás, Sándor P. Tibor és Surányi András készítette.

A kiállítás megtekinthető: május 7-ig, H: 10-17, K-Cs: 10-16, P: 10-13 óráig
Helyszín: Budapesti Városvédő Egyesület Podmaniczky-terme, Budapest V. Kossuth Lajos u. 14-16.

Ismertetés a kultura.hu oldalán
Ismertetés a zetapress.hu oldalán

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Legfrissebb cikkek
Legolvasottabb cikkek
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés