• Külföldi társadalomtudományi adatbázisok

  EBSCO Discovery Service /EDS/  – Belépés
  Egy felületen teszi lehetővé a keresést a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár több – magyar és külföldi, hagyományos és elektronikus – forrásában. A könyvtár alábbi forrásai kereshetők egy felületen. tovább

  EBSCO SocIndex with Full Text, Academic Search Premier, ERIC – Belépés
  Az EBSCO Publishing EBSCOhost nevű szolgáltatásában közel 8000 angol nyelvű szakfolyóirat több millió bibliográfiai rekordja érhető el, melyek közül számoshoz full-text is kapcsolódik. Az adatbázist beiratkozott olvasóink helyben az 5. szint és a szociológiai olvasóterem (4. szint) számítógépein valamint az interneten keresztül közvetlenül is böngészhetik.

  Proquest EbraryBelépés
  Az Ebrary a Proquest kiadó elektronikus könyvgyűjteménye, melyből könyvtárunk 2015-ben két társadalomtudományi csomagot (Sociology&Anthropology, History&Political Science) fizetett elő, ami kb. 45.000 könyvet tartalmaz. A teljes szövegű tartalmak az adatbázisba való személyes regisztráció után letölthetők, elmenthetők, a hivatkozások kezelését az EndNote és a RefWorks támogatja. Elérhető a könyvtáron belül is: link.
   
  EISZ - Web of Science - Social Science Citation Index
  Az Elektronikus Információ Szolgáltatás (EISZ) nemzeti program keretében a Központi Könyvtárban is elérhető többek között az Institute for Scientific Information (ISI) Web of Science bibliográfiai adatbázis és hivatkozási index-szolgáltatása. Körülbelül 8700, nagy hatású folyóiratot szemléz, tudományos szempontok szerint rendszerez, valamint sokoldalú keresést biztosít. A WoS szolgáltatása a citációs index, amely lehetővé teszi a tudománymetriai elemzéseket, mivel a cikkek bibliográfiai adatain kívül a szerzői hivatkozásokat is feltárja. Ingyenesen használható a Központi Könyvtár 5. emeletén az e-olvasóteremben valamint a 4. emeleten, többek között a Szociológiai olvasóteremben.

  EISZ - JSTOR
  A JSTOR több mint 1000 akadémiai folyóirattal és 1 milliónál több képpel, tanulmánnyal és más forrással a tudományos tartalmak egyik legnépszerűbb adatbázisa. Világszerte milliók használják tanulási-kutatási segédletként. Az adatbázis a Központi Könyvtárban az EISZ-en keresztül érhető el.

  EISZ - Journal Backfile Collections on Science Direct
  A Journal Backfile Collections multidiszciplináris archív adatbázis rangos tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést 1994-ig bezárólag. A kiemelkedő műszaki-, természet és orvostudományi tartalom mellett az adatbázis körülbelül 300 társadalom- és humántudományi folyóirat tanulmányait is tartalmazza. A felhasználók számára a cikkek PDF-formátumban, teljes szöveggel állnak rendelkezésre, melyek letölthetők akár a keresési eredményekből, akár a cikk egyedi oldaláról. A Journal Backfile Collections az EISZ keretein belül helyben használható a Központi Könyvtár gépein. Tovább

  Az Akadémiai Kiadó folyóiratai 1999-től; közel 50 folyóirat teljes anyaga, többek között Review of Sociology, (a Szociológiai Szemle angol nyelvű kiadása), Society and Economy, Társadalom és Gazdaság, Társadalomkutatás, Acta Ethnographica Hungarica, European Journal of Mental Health, Magyar Pszichológiai Szemle, Mentálhigiéné és Pszichoszomatika, Pszichológia. Elérhető a Központi Könyvtárban az EISZ-en keresztül.
 • Ismertetők

 • Journal Backfile Collections on Science Direct

  Külföldi adatbázisok

  Journal Backfile Collections on Science Direct

  A Journal Backfile Collections multidiszciplináris archív adatbázis rangos tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést 1994-ig bezárólag.

 • Ebrary - Academic Complete

  Ebrary - Academic Complete

 • EBSCO DISCOVERY SERVICE

  Külföldi adatbázisok

  EBSCO DISCOVERY SERVICE

  Az EDS egy felületen teszi lehetővé a keresést a FSZEK több – magyar és külföldi, hagyományos és elektronikus – forrásában.

 • SocIndex with Full Text

  Külföldi adatbázisok

  SocIndex with Full Text

 • Social Science Citation Index és Social SciSearch

  Külföldi adatbázisok

  Social Science Citation Index és Social SciSearch

 • Educational Resources Information Center (ERIC)

  Külföldi adatbázisok

  Educational Resources Information Center (ERIC)

Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés