• A Szociológiai bibliográfia az EDS-ben

  A Szociológiai bibliográfia az EDS-ben

  Keresse a szociológiai bibliográfia anyagát az  EBSCO Discovery Service
  közös keresőfelületén a nemzetközi adatbázisokkal és külföldi online dokumentumokkal együtt! A magyar nyelvű anyagban magyar, az idegen nyelvűben idegen nyelvű kifejezésekkel lehet keresni. Az EDS-ről bővebben: itt.

 • SzocioWeb - A magyar szociológiai irodalom bibliográfiája

  A Szocioweb 1970-2006 között megjelent magyar vonatkozású szociológiai irodalom válogatott bibliográfiai adatbázisa. Az adatbázis mintegy 130.000 bibliográfiai tételből áll.

  2014-től a SzocioWeb teljes anyaga, 1970-től a legfrissebb bibliográfiai adatokig a katalógusban kereshető. Itt az összetett keresésnél a Gyűjtemény menüpontban lehet szűkíteni a keresést a szociológiai bibliográfiára.

  Az adatbázis folyóiratcikkek, cikksorozatok, tanulmánykötetek, monográfiák, és többkötetes könyvek leírását tartalmazza a szociológia és határterületeinek köréből. Évente több mint 5000 tétellel bővül. 1000 könyv és közel 200 féle folyóirat analitikus feltárása alapján készül.

  A tárgyszavas kereséshez érdemes használni a Böngészés funkciót, valamint a szótövek csonkolásához a % jelet.

  Az adatbázisban a tanulmányok teljes szövegére utaló hivatkozásokat is talál.

  Az adatbázis nemcsak a magyarországi, hanem a külföldön megjelenő magyar vonatkozású irodalmat is tartalmazza. A dokumentumok legnagyobb része megtalálható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában.
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés