Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Zenei Gyűjtemény

Középpontban a hegedű

2017. április 24. (hétfő) 18 óra
Zenei Gyűjtemény
Budapest VIII., Ötpacsirta utca 4.

Műsor


J. S. Bach: a-moll szólószonáta, BWV 1003 – Grave, Fuga
Schumann: a-moll szonáta, op. 105/1
- szünet -
Bartók: 2. hegedűverseny, BB 117

Közreműködnek:
Osztrosits Éva - hegedű
Palojtay János, Kovalszki Mária - zongora

Fotó: Osztrosits Éva
Fotó: Osztrosits Éva
Osztrosits Éva 7 évesen kezdett hegedülni, Brandiszné Szép Emőkénél, majd Kalló Zsoltnál folytatta tanulmányait a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában. Jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Master II-es hallgatója, Kokas Katalin tanítványaként. Számos versenyeredmény fűződik a nevéhez, köztük a 2010-ben megrendezett Országos Kovács Dénes Hegedűverseny 2. díja, majd egy évvel később a VI. Országos Kamarazene Verseny 1. díja, a 2014-es Országos Zathureczky Ede Hegedűverseny Nívódíja és a legjobb magyar darab előadásáért járó különdíj is. 2016-ban a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen szonáta kategóriában 1. díjat, vonósnégyes kategóriában pedig 2. díjat szerzett.
2016-ban elnyerte a Köztársasági Ösztöndíjat és egyedüli magyarként a Yamaha-ösztöndíjat is. Elismert fesztiválok résztvevője, mint például a Lockenhausi Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, a Kaposfest, a budapesti Fesztiválakadémia, az Auer Lipót Hegedűfesztivál, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, az Intonation-Ungarn Kortárszenei Fesztivál vagy a Quartettissimo Vonósnégyes-fesztivál. Olyan neves előadókkal játszott együtt, mint Vilde Frang, Nicolas Altstaedt, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Alina Ibragimova, Tomasz Daroch, Alina Pogostkina, Balog József, Fejérvári Zsolt, Maxim Rysanov, Fenyő László, Ilya Gringolts, Klenyán Csaba, James Boyd, Rohmann Ditta, Ránki Dezső és Ránki Fülöp.
Föllépett már szólistaként az Osztrák-Magyar Haydn Zenekarral, a Concerto Budapesttel, a Savaria Szimfonikus Zenekarral és a Camerata pro musica kamarazenakarral.

A program az Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben sorozat keretében valósul meg.

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés