Főmenü » Könyvtáraink » Nagykőrösi út 56. » Szolgáltatások

Szolgáltatásaink

Könyvtárunk helyben használatához ingyenes regisztráció, a dokumentumok kölcsönzéséhez térítési díjhoz kötött beiratkozás szükséges. A könyvtár használatára, a regisztrációra, a beiratkozásra és a kölcsönzésre vonatkozó részletes feltételeket és szabályokat (térítési és kezelési díjak, késedelem, kártérítés) Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Használati Szabályzata és függelékei tartalmazzák. A különböző dokumentumtípusokból egyidejűleg 18 db kölcsönözhető.


Könyvek

Könyvtárunk mintegy 15.000 kötetes állománya minden igényt igyekszik kielégíteni. A kézikönyvtárban találhatók a helyben használható lexikonok, szótárak, tanulást és művelődést segítő értékes irodalmi művek, albumok. A gyermeksarokban a kisebbek talának olvasnivalót. A könyveket különböző témacsoportokba gyűjtve helyeztük el. Könyveinkből egyszerre 8 cím kölcsönözhető. A kölcsönzési határidő 4 hét, a kölcsönzés ingyenes. A könyvek kölcsönzési határideje - ha nincs rájuk előjegyzés - kétszer hosszabbítható: személyesen, telefonon vagy a webes hosszabbítás-link használatával.

Hangoskönyvek

A hangoskönyvek hangkazettán - könyvtárosi közvetítéssel - a Központi Könyvtár állományából kölcsönözhetőek, alkalmanként legfeljebb 6 cím. A választék folyamatosan bővül. A kölcsönzés ingyenes. A könyvtárunkban hozzáférhető címlista alapján leadott kérések teljesítése kéthetenként történik.

Folyóiratok

A könyvtár folyóiratolvasójában 17 féle folyóirat és napilap között válogathatnak az érdeklődők. Folyóirataink egy része kölcsönözhető. A kölcsönzési határidő 1 hét, a kölcsönzés ingyenes.

Multimédia

2006-tól önálló DVD-gyűjteményt építünk, ezt letétbe kapott filmek egészítik ki. Sokféle filmet kínál videógyűjteményünk a gyerekfilmektől a thrillerekig. CD-, CD-ROM-állományunk folyamatosan cserélődik, mivel letétbe kapjuk. Így érdemes bármikor benézni hozzánk. A videokazettákat, DVD-ket és a CD-ket két napra kölcsönözzük - egyszerre legfeljebb 3-3, illetve 6 címet. A CD-ROM-ok kölcsönzési határideje 1 hét, és egy alkalommal 3 cím kölcsönözhető.

Előjegyzés

A kölcsönzésben lévő könyvekre - térítési díj ellenében - előjegyzés kérhető: az előjegyzéseket legfeljebb 2 hónapig figyeli könyvtárunk. Az előjegyzett könyv beérkezéséről igény szerint levélben, telefonon vagy e-mail-ben értesítjük olvasóinkat.

Internethasználat

Nyitvatartási időnkben - térítési díj ellenében - kínálunk internet-, illetve szövegszerkesztő-használati lehetőséget.

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés