Főmenü » Könyvtáraink » Rottenbiller u. 10.

Mentés másként... pókhálók közül a világhálóra

Hajdani celebek Erzsébetvárosban - elkészült az Erzsébetváros hajdani hírességeit bemutató link-bibliográfiánk első darabja.

Az emlékek halványulnak, a tárgyak pusztulásra vannak ítélve. DE! Ami felkerül az internetre, az ott is MARAD! Összegyűjtöttük azokat a lenyomatokat, amelyek örökre megőrzik Erzsébetváros hajdanvolt hírességeinek alkotásait, munkásságát.

Hajdani celebek Erzsébetvárosban - élő online bibliográfia címmel 2016. március 17-től elindítjuk a kerület kiemelkedő személyiségeinek bemutatását. A sorozatot Róth Miksa életművének bemutatásával kezdjük.

Róth Miksa 150 évvel ezelőtt, 1865. december 26-án látta meg a napvilágot, és emlékháza, régi műterme kerületünkben található. Összegyűjtjük és PowerPoint-bemutató keretében az olvasók számára elérhetővé tesszük az interneten fellelhető munkáit.

A fenti programhoz kapcsolódva meghirdetjük fotópályázat-sorozatunkat, amelyben felkérjük érdeklődő és aktív olvasóinkat, hogy örökítsék meg az általuk fellelt, kerületünkhöz köthető hírességek (de nem csak helyben található!) nyomait. A fotópályázat címe: Mentés másként... mentsünk másként.

Cím: Deák Ferenc Könyvtár
1074 Budapest, Rottenbiller utca 10.
Telefon: (1) 342-5362
E-mail:fszek0702@fszek.hu

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés