Főmenü » Kortárs
 • "Kortárs és kedvelt" kampányzáró a Központi Könyvtárban

  Lévai Balázzsal, Rudolf Péterrel és Balanyi Szilárddal


  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a kortárs magyar irodalmat népszerűsítő „Kortárs és kedvelt” című kampánya zárásaként - Divatba hozzuk az olvasást! szlogennel - közös olvasási rekordkísérletre hívott minden érdeklődőt 2017. március 22-én.

  Az esemény házigazdája Lévai Balázs volt. Köszöntőt mondott Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója. Közreműködött Rudolf Péter színművész, aki Cserna-Szabó András Veszett paradicsom című novelláskötetéből olvasta fel a Terézia című novellát, majd Balanyi Szilárd, a Quimby együttes billentyűse osztotta meg a közönséggel néhány dalszövegét.


  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  A 10 perces közös olvasási akcióban korhatár nélkül bárki részt vehetett, aki úgy gondolta, hogy szeretné felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára. A résztvevők Divatba hozzuk az olvasást! feliratú színes szilikon karkötőt vagy ugyanilyen feliratú lufit kaptak ajándékba.

  A rendezvény keretében került sor a könyvtár által a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva január 23-án elindított „Kortárs és kedvelt” online játék eredményhirdetésére is. A játék során a 8 forduló 21 kérdésére több mint 400 játékostól közel 6000 megfejtés érkezett.
  25, 35 és 45 ezer forint értékű könyvcsomagokat nyertek Nemcsicsné Molnár Gyöngyi Rozália (Budapest), Kruzslicz Júlia (Pécs) és Domán Csenge (Budapest).


  Fotó: FSZEK
  Fotó: FSZEK
  A játék fődíját Borköles Éva (Budapest) nyerte, egy Amazon Kindle8 e-book olvasót és egy 15 ezer forint értékű könyvcsomagot.
  A rendezvényen kisorsoltunk hat további különdíjat 15-15 ezer forint értékű könyvcsomag formájában az összes játékos között: Szabó Ádám, Hornyákné Doszpod Edit, Egeres Ágnes, Barabás Rózsa Ágnes, Gazdag Zsuzsanna és Nagy Emese voltak a szerencsések. A nyerteseknek gratulálunk és mindenkinek köszönjük a részvételt!

  Fotók: FSZEK
 • Kortárs és kedvelt

  Kortárs

  Kortárs és kedvelt

  Kampány a magyar kortárs irodalom népszerűsítésére a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban 2017 január végétől március közepéig.

Lapozás:
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés