Főmenü » Kortárs
 • Divatba hozzuk az olvasást!

  "Kortárs és kedvelt" kampányzáró a Központi Könyvtárban Lévai Balázzsal és Rudolf Péterrel.


  Dippold Péter és Lévai Balázs
  Dippold Péter és Lévai Balázs
  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a kortárs magyar irodalmat népszerűsítő „Kortárs és kedvelt” című kampánya zárásaként - Divatba hozzuk az olvasást! szlogennel - közös olvasási rekordkísérletre hívott minden érdeklődőt 2016. március 25-én.

  Az esemény házigazdája Lévai Balázs volt. Köszöntőt mondott Dr. Dippold Péter, a Központi Könyvtár igazgatója. Közreműködött Rudolf Péter színművész, aki Darvasi László egy remekbe szabott novelláját osztotta meg a mintegy 200 fős közönséggel.


  Rudolf Péter
  Rudolf Péter
  A negyedórás közös olvasási akcióban korhatár nélkül bárki részt vehetett, aki úgy gondolta, hogy szeretné felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára. A résztvevők Divatba hozzuk az olvasást! feliratú színes szilikon karkötőt kaptak ajándékba.

  A rendezvény keretében került sor a könyvtár által a Magyar Kultúra Napján elindított „Kortárs és kedvelt” játék eredményhirdetésére is. A játék 9 fordulójának 27 kérdésére közel 5500 megfejtés érkezett, 1800 levélben.
  Mintegy 20-20 ezer forint értékű könyvcsomagot nyert Kiss-Berta Beáta (Budapest) és Újvári Sándor Csaba (Székesfehérvár).

  A játék fődíját Hajdú Andrásné (Sarkad) nyerte, egy Koobe Slightbook e-book olvasót.
  A rendezvényen kisorsoltunk három további különdíjat, az összes játékos között: Tóth Zsuzsanna, Petz Gabriella és Kézdy Luca voltak a szerencsések. A nyerteseknek gratulálunk és mindenkinek köszönjük a részvételt!

  Fotók: FSZEK

Lapozás:
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés