Távfizetés

Online fizetés indítható a könyvtári katalógus olvasói bejelentkező felületéről.

A katalógus felületén az 'Olvasói adatok' menüpontban található funkciók köre bővült. Ha Önnek kifizetetlen tartozása van valamely olvasójegyén valamelyik könyvtárunkban, tartozását bankkártyás fizetéssel az OTP Bank internetes fizetési felületének segítségével adatlapjáról indítva is rendezheti.

Tájékoztatjuk, hogy az online fizetést csak abban az esetben tudja kezdeményezni, ha e-mail címmel rendelkezik, és az rögzítve van adatlapján.

Bejelentkezés után, ha adatai között az e-mail cím nem szerepel, Ön tájékoztató üzenetet kap erről. Ezen értesítés hiányában is érdemes ellenőriznie az 'Adatok' fülön az e-mail cím mezőben szereplő adatot, mert online tranzakciót követően minden értesítést az ott szereplő e-mail címre küld a rendszer. Ha a mező üres, vagy e-mail címe időközben megváltozott, esetleg elírás történt adatrögzítéskor, úgy azt (és csak azt az adatot) bármikor pótolhatja, javíthatja adatlapján.

Bejelentkezést követően ha Ön több könyvtárunknak is beiratkozott olvasója, a 'Könyvtáraim' fülön az Ön által használt könyvtárakat látja. Az egyes könyvtáraknál ellenőrizheti kölcsönzéseit, előjegyzéseit, és esetleges tartozásait. Ha nincs tartozása egyik helyen sem, akkor arról a 'Nincs kölcsönzés, tartozás, előjegyzés' felirat tájékoztatja Önt.

Ha Önnek már volt pénzügyi tranzakciója, a 'Könyvtáraim' és 'Adatok' mellett a 'Pénzügyek' fül is megjelenik, ahol összegyűjtve is láthatók a tartozások, könyvtáranként felsorolva. A 'Bankkártyás fizetés' mind a 'Könyvtáraim', mind a 'Pénzügyek' fülről indítható.

A tartozásokat egyesével és csoportosan is kijelölheti. Kijelölés után válik aktívvá a 'Bankkártyás fizetés' gomb, melyre kattintva először egy figyelmeztetést láthat: 'A sikeres tranzakciót követően ne feledje el ellenőrizni, hogy a befizetett tartozások valóban eltűntek az olvasójegyéről. Ha a sikeres banki tranzakciót követően is látja a tartozások között a befizetett öszeget, akkor haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot könyvtárunkkal!', amit a 'Megértettem' jelölőnégyzet kipipálása után a 'Rendben' gombbal nyugtázhat. Ezt követően már az OTP-Bank fizetési felületén folytatódik a művelet.

Az OTP kártyás fizetési tájékoztatója a 'Bankkártyás fizetés' gomb alatt található.

Kérjük, minden befizetést követően ellenőrizze, hogy tartozásai eltűntek-e a 'Pénzügyek' felületéről.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a tranzakció lezárulta előtt az OTP oldaláról kilép, a böngésző vissza gombjával a könyvtár katalógusára visszalép, vagy a böngészőjét a tranzakció lezárulta előtt bezárja, akkor rendszerünkben a fizetés sikertelen lehet. Amennyiben a tartozás a sikertelen befizetést követően a 'Tartozások' ablakban továbbra is szerepel, akkor a befizetést újraindíthatja.

Mind a könyvtárban személyesen rendezett számlák, mind a sikeresen befizetett online számlák megtekinthetők és újra kinyomtathatók a 'Pénzügyek' fülön a 'Számlák' alatt. A számla részleteinek megtekintésére és a számla kinyomtatására a 'Részletek' hivatkozással megnyitható új ablakban van lehetőség.

Számláját kérésére könyvtárában könyvtárosa kinyomtatja Önnek.

A 'Pénzügyek' fülön a 'Banki tranzakciók' alatt online tranzakcióiról státusz-jelentést láthat: sikeres vagy sikertelen tranzakció, annak ideje, a befizetett számla összege és egy azonosító.


Az internetes fizetés menete röviden


Kérjük, ha befejezte a műveletet, a 'Kijelentkezés' menüpont segítségével lépjen ki!


Bejelentkezés


További információk

A könyvtár egyéb szolgáltatásairól a Használati Szabályzatban talál további információkat.

A katalógus használatáról a súgóban tájékozódhat.