Főmenü » Szolgáltatások

Kölcsönzési idő hosszabbítása

Online katalógusunk Bejelentkezés (Olvasói adatok) menüjéből tudja kikölcsönzött dokumentumait meghosszabbítani, ahol valamennyi könyvtárunkból kölcsönzött dokumentumait is egyszerre láthatja.

Kedves Olvasónk!

Online katalógusunk Bejelentkezés (Olvasói adatok) menüjéből tudja kikölcsönzött dokumentumait meghosszabbítani, ahol valamennyi könyvtárunkból kölcsönzött dokumentumait egyszerre láthatja.

Könyvtárunk Használati Szabályzata értelmében a könyvek és kották kölcsönzési határideje két alkalommal hosszabbítható meg, amennyiben az adott példányra nincs előjegyzés, illetve az olvasójegyen nincs tartozás. Az audiovizuális dokumentumok (CD, DVD, videokazetta, hangkazetta, CD-ROM) hosszabbítására nincs mód.

A program használata:

 • Az Olvasójegyén található vonalkód-számsort írja az Olvasójegy vonalkód mezőbe!
 • Töltse ki a Jelszó mezőt (alapértelmezetten ez az Ön születési hónapja és napja szám formátumban, pl. 0521)!
 • A Belépés gombra kattintva megjelennek a könyvtár(ak) adatai és az azokból kikölcsönzött művek listája.
 • A dokumentum adatai mellett található Hosszabbít feliratra kattintva tudja egyesével meghosszabbítani a dokumentum kölcsönzési idejét. A lista alján található Mindent hosszabbít segítségével valamennyi hosszabbítható példány határideje módosul.
 • Amennyiben az olvasójegyen tiltás van érvényben (pl. tartozása van, vagy az olvasójegy lejárt) a dokumentumok nem hosszabbíthatók. Ilyen esetben a rendszer tájékoztatja a sikertelen hosszabbításról, pl. A kölcsönzés nem hosszabbítható: A példány nem hosszabbítható!.
 • Kérjük, figyelje a megjelenő rendszerüzeneteket és kilépés előtt ellenőrizze a hosszabbított dokumentumok módosított lejárati határidejét. Javasoljuk, a módosult lejárati határidőket jegyezze fel! Sikertelen hosszabbítás esetén, amennyiben a kölcsönzés határideje nem módosult rendszerünkben, reklamációt nem tudunk elfogadni.
 • A hosszabbítás befejezését követően a Kijelentkezés menüpontból tud a hosszabbítás felületéről kijelentkezni. Publikus helyeken (pl. könyvtár, internet kávézó) a hosszabbítást követően mindig jelentkezzen ki, ellenkező esetben privát adatit mások is láthatják és visszaélhetnek azokkal!


A rendszer használatával kapcsolatos véleményét, észrevételeit kérjük az info@fszek.hu címre továbbítsa!
 • Azonosan cimkézett cikkek

 • E-mail-értesítés kérése a lejárati határidőről

  Egy igen egyszerű módszerrel lehetőség van rá, hogy a könyvek lejárati határidejét soha többé ne felejtsük el. Az e-mail-értesítéshez n...

 • Kedves Olvasónk!

  Szeretnénk felhívni a figyelmét néhány olyan szolgáltatásunkra, amellyel elkerülheti, hogy tartozása legyen könyvtárunkban.

Hozzászólások (41)

(szbi/

kozpont 2014. 02. 24. - 15:53:04
31

Tisztelt Balogh Sándor olvasónk !
A Használati Szabályzatunk úgy rendelkezik, hogy akinek tartozása van, akkor a tartozás kiegyenlítéséig nem kölcsönözhet ill. hosszabbíthat könyveket. A rendszer éppen hogy nem kollektívan kezeli a hosszabbítást, mert ahogy Ön is írja lehetőséget teremtettünk arra, hogy csak azt a művet hosszabbítsa az olvasó, amelyiknek közeli a lejárata. Abban az esetben, ha automatikusan hosszabbítanánk az összes kölcsönzött könyvet, akkor a 2 hosszabbítási lehetőség szélsőséges esetben 2 nap múlva megszűnne. Biztosítottunk lehetőséget arra is, hogy a könyveket együttesen is lehessen hosszabbítani.
Tisztelettel :
Babákné Kálmán Mariann
osztályvezető


>> Tisztelt Könyvtáros!
>> Nem tudtam egy nappal a lejárat előtt meghosszabbítani a kölcsönzést pár műnél, mert maradtak nálam olyan könyvek is melyek már sajnos pár napja lejártak. Gondolom én. Miért kollektíven kezeli a rendszer a hosszabbítást, ha külön kijelölhetők a hosszabbítani kívánt művek?
>> Maradok tisztelettel és kíváncsian:
>>
>> Balogh Sándor

0210003902779 2014. 02. 21. - 08:50:40
30

Tisztelt Könyvtáros!
Nem tudtam egy nappal a lejárat előtt meghosszabbítani a kölcsönzést pár műnél, mert maradtak nálam olyan könyvek is melyek már sajnos pár napja lejártak. Gondolom én. Miért kollektíven kezeli a rendszer a hosszabbítást, ha külön kijelölhetők a hosszabbítani kívánt művek?
Maradok tisztelettel és kíváncsian:

Balogh Sándor

0210003902779 2013. 08. 13. - 20:50:35
29

Köszönöm a könyvtárosok rugalmasságát , de Használati Szabályzat merevsége továbbra is érthetetlen számomra.
Minden jót!

Üdvözlettel: Balogh Sándor

kozpont 2013. 08. 09. - 10:17:19
28

Tisztelt Balogh Sándor olvasónk !
Ön az észrevételét 2013.08.07.-én 09.27 perckor írta. Időközben gondolom a felesége 13 óra 03 perckor a 296.- Ft-os tartozását rendezte és 3 db könyvet ki is kölcsönzött, aminek a lejárata 2013 09.04. A probléma megoldódott.Használati Szabályzatunk értelmében hosszabbítás a könyvek és tagság lejárati ideje előtt lehetséges.
Tisztelettel :
Babákné Kálmán Mariann
osztályvezető


>> Tisztelt Asszonyom/Uram!
>>
>> Szerettem volna a ma lejáró kölcsönzést online meghosszabbítani, azonban a rendszer jelezte, hogy nem tehetem meg, mert előzőleg késedelmi tartozásom keletkezett más kölcsönzés miatt. Ugyan, azokat könyveket időközben visszavitte a feleségem, neki nem jelezte senki és semmi akkor, hogy késedelmi pótlékot kellene fizetnie, amit megtett volna. Külföldön tartózkodom a hosszabbítani kívánt könyvekkel együtt, amiken így, mivel nem tudok élni esetükben az online szolgáltatással, szintén kölcsönzési hátralék fog keletkezni.
>> Jogos lesz az Önök követelése, ha a szolgáltatást nem tudom rendeltetésszerűen használni?
>> Miért gátolja meg a rendszer azon könyvek hosszabbítását amelyeken addig nem keletkezett hátralék?
>> Minden jót!
>>
>> Üdvözlettel: Balogh Sándor

0210003902779 2013. 08. 07. - 09:27:19
27

Tisztelt Asszonyom/Uram!

Szerettem volna a ma lejáró kölcsönzést online meghosszabbítani, azonban a rendszer jelezte, hogy nem tehetem meg, mert előzőleg késedelmi tartozásom keletkezett más kölcsönzés miatt. Ugyan, azokat könyveket időközben visszavitte a feleségem, neki nem jelezte senki és semmi akkor, hogy késedelmi pótlékot kellene fizetnie, amit megtett volna. Külföldön tartózkodom a hosszabbítani kívánt könyvekkel együtt, amiken így, mivel nem tudok élni esetükben az online szolgáltatással, szintén kölcsönzési hátralék fog keletkezni.
Jogos lesz az Önök követelése, ha a szolgáltatást nem tudom rendeltetésszerűen használni?
Miért gátolja meg a rendszer azon könyvek hosszabbítását amelyeken addig nem keletkezett hátralék?
Minden jót!

Üdvözlettel: Balogh Sándor

kozpont 2013. 02. 01. - 09:05:38
26

Tisztelt Marianne olvasónk !

Próbáltam a kölcsönzési programunkban megnézni a problémáját, de ilyen néven nem találtam olvasót. Kérném írja meg nekem az olvasói vonalkódot, vagy a ctr. számot, ami az olvasójegy alján található, csak konkrét eseteket tudok vizsgálni, mert tudtommal a program jól működik. Sikertelen hosszabbítást jelzi a program ez többek között akkor lehetséges, ha előjegyzés van a műre, vagy kétszer már hosszabbítva volt.
A Használati Szabályzatunk meghatározza, hogy a felszólítót a lejáratot követő 18. napon küldi ki a rendszer.
Tisztelettel :
Babákné Kálmán Mariann
Központi Könyvtár
osztályvezető
babakne@fszek.hu

>> 2012. dec. 6-án kölcsönöztem 4 db könyvet 2013. 01. 11-i határidővel. Jan. 11-én mind a négy könyv határidejét sikeresen meghosszabbítottam a neten 2013. feb. 8-ig. Erre ma kaptam postán egy ajánlott levelet, miszerint az egyik könyv határideje jan. 11-én lejárt, a késedelmi díj 666,- Ft.
>> Meg vagyok döbbenve, magyarázatot várok. Semmilyen info nincs a kölcsönzési cetlin, hogy ennek a könyvnek a határideje nem hosszabbítható. De ha mégis ez a probléma, miért vártak három hetet az értesítéssel?
>> Marianne

marianne.balogh 2013. 01. 31. - 18:50:06
25

2012. dec. 6-án kölcsönöztem 4 db könyvet 2013. 01. 11-i határidővel. Jan. 11-én mind a négy könyv határidejét sikeresen meghosszabbítottam a neten 2013. feb. 8-ig. Erre ma kaptam postán egy ajánlott levelet, miszerint az egyik könyv határideje jan. 11-én lejárt, a késedelmi díj 666,- Ft.
Meg vagyok döbbenve, magyarázatot várok. Semmilyen info nincs a kölcsönzési cetlin, hogy ennek a könyvnek a határideje nem hosszabbítható. De ha mégis ez a probléma, miért vártak három hetet az értesítéssel?
Marianne

csampai 2013. 01. 13. - 17:59:05
24

Tisztelt Onac,

azt érdemes a vonalkód beírásakor figyelni, hogy mind a 13 karaktert beírta-e, köztük az első 0 karaktert is. További információt a rendszerünkben regisztrált e-mail címére küldök.

Üdvözlettel,
Csámpai Zoltán
Informatikai osztály

>> Két könyv kölcsönzési idejét szeretném meghosszabbítani, azonban amikor be akarok lépni a rendszerbe azt a hibát kapom, hogy "Hibás vonalkód"
>> Többször is leellenőriztem és jó számsort írtam be. Tudnak ezzel kapcsolatban valamilyen tanácsot adni nekem?

Onac 2013. 01. 13. - 17:21:25
23

Két könyv kölcsönzési idejét szeretném meghosszabbítani, azonban amikor be akarok lépni a rendszerbe azt a hibát kapom, hogy "Hibás vonalkód"
Többször is leellenőriztem és jó számsort írtam be. Tudnak ezzel kapcsolatban valamilyen tanácsot adni nekem?

csampai 2012. 01. 27. - 15:14:43
22

Tisztelt vm!

A honlapon keresztül erre közvetlenül nincs lehetőség, mert a katalógus egy másik felületen fut. SMS vagy e-mail emlékeztetőt pl. a Google naptárában készíthet, melynek katalógusunk át tudja adni az adatokat. Erre vonatkozó információt a Szolgáltatások menüpont alatt találhat az alábbi cikkben:

SMS-értesítés kérése a lejárati határidőről
http://www.fszek.hu/szolgaltatasok/?article_hid=11040

Üdvözlettel,
Csámpai Zoltán
Informatikai osztály

>> TIsztelt Könyvtárosok,
>>
>> beregisztráltam a honlapra, de nem találom, hol lehet beállítani, ha szeretnék e-mailben értesítést kapni a lejárati határidőkről.
>> Legyenek szívesek visszajelezni, hogy van-e ilyen, és hol találom. Köszönöm, vm

Oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 | 5
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés