Főmenü » Szolgáltatások

Kölcsönzési idő hosszabbítása

Online katalógusunk Bejelentkezés (Olvasói adatok) menüjéből tudja kikölcsönzött dokumentumait meghosszabbítani, ahol valamennyi könyvtárunkból kölcsönzött dokumentumait is egyszerre láthatja.

Kedves Olvasónk!

Online katalógusunk Bejelentkezés (Olvasói adatok) menüjéből tudja kikölcsönzött dokumentumait meghosszabbítani, ahol valamennyi könyvtárunkból kölcsönzött dokumentumait egyszerre láthatja.

Könyvtárunk Használati Szabályzata értelmében a könyvek és kották kölcsönzési határideje két alkalommal hosszabbítható meg, amennyiben az adott példányra nincs előjegyzés, illetve az olvasójegyen nincs tartozás. Az audiovizuális dokumentumok (CD, DVD, videokazetta, hangkazetta, CD-ROM) hosszabbítására nincs mód.

A program használata:

 • Az Olvasójegyén található vonalkód-számsort írja az Olvasójegy vonalkód mezőbe!
 • Töltse ki a Jelszó mezőt (alapértelmezetten ez az Ön születési hónapja és napja szám formátumban, pl. 0521)!
 • A Belépés gombra kattintva megjelennek a könyvtár(ak) adatai és az azokból kikölcsönzött művek listája.
 • A dokumentum adatai mellett található Hosszabbít feliratra kattintva tudja egyesével meghosszabbítani a dokumentum kölcsönzési idejét. A lista alján található Mindent hosszabbít segítségével valamennyi hosszabbítható példány határideje módosul.
 • Amennyiben az olvasójegyen tiltás van érvényben (pl. tartozása van, vagy az olvasójegy lejárt) a dokumentumok nem hosszabbíthatók. Ilyen esetben a rendszer tájékoztatja a sikertelen hosszabbításról, pl. A kölcsönzés nem hosszabbítható: A példány nem hosszabbítható!.
 • Kérjük, figyelje a megjelenő rendszerüzeneteket és kilépés előtt ellenőrizze a hosszabbított dokumentumok módosított lejárati határidejét. Javasoljuk, a módosult lejárati határidőket jegyezze fel! Sikertelen hosszabbítás esetén, amennyiben a kölcsönzés határideje nem módosult rendszerünkben, reklamációt nem tudunk elfogadni.
 • A hosszabbítás befejezését követően a Kijelentkezés menüpontból tud a hosszabbítás felületéről kijelentkezni. Publikus helyeken (pl. könyvtár, internet kávézó) a hosszabbítást követően mindig jelentkezzen ki, ellenkező esetben privát adatit mások is láthatják és visszaélhetnek azokkal!


A rendszer használatával kapcsolatos véleményét, észrevételeit kérjük az info@fszek.hu címre továbbítsa!
 • Azonosan cimkézett cikkek

 • E-mail-értesítés kérése a lejárati határidőről

  Egy igen egyszerű módszerrel lehetőség van rá, hogy a könyvek lejárati határidejét soha többé ne felejtsük el. Az e-mail-értesítéshez n...

 • Kedves Olvasónk!

  Szeretnénk felhívni a figyelmét néhány olyan szolgáltatásunkra, amellyel elkerülheti, hogy tartozása legyen könyvtárunkban.

Hozzászólások (41)

(szbi/

kackac 2011. 07. 26. - 19:06:39
11

Kedves Béniné!
Az Adatok fülön belül nem találok információt az olvasójegyem lejáratáról. Van első iratkozás dátuma, meg vannak vonalkódokhoz rendelt dátumok, de amit keresek, az nincs. Lehetséges, hogy azért hiányzik, mert már lejárt az olvasójegyem?
Köszönettel: kackac

balboa29 2011. 07. 26. - 12:49:36
10

Üdv!
Megint én vagyok. Nagy nehezen sikerült!
A könyvtár szóra kattintva nem csinált semmit. A kölcsönzött könyveimet csak a jobb egérgomb újratöltés megnyomásával tudtam elővarázsolni. A lényeg, hogy végre sikerült!

balboa29 2011. 07. 26. - 12:40:18
9

Üdvözlet!

Problémám van a kölcsönzési idő hosszabbításával.
Július 31.-ig zárva van 3. kerületi Füst Milán utcai könyvtáruk. Augusztus első hetében vidéken fogok tartózkodni, ezért a 08.03.-án lejáró könyveimnek a kölcsönzési idejét szeretném meghosszabbítani, de könyvtár katalóguson belül a az olvasói adatok kattintgatására nem jelenik meg semmi.
Kérem, valaki segítsen, a kölcsönzési idő hosszabbításában!!

Köszönöm

Melinda

csampai 2011. 07. 20. - 15:18:42
8

Tisztelt Zsófia,
a honlapunkon a regisztrációhoz használt e-mail címére levelet küldtem Önnek.
Üdvözlettel,
Csámpai Zoltán
Informatikai osztály

kozso 2011. 07. 20. - 09:28:43
7

Üdv Mindenkinek!Lenne egy problémám mégpedig az hogy amikor belépek az adataimhoz a könyvtáraimnál semmi adat nem jelenik meg pedig 3 könyveet kikölcsönöztem és tegnap járt le a határideje.Valaki tudna segíteni?
Köszönettel:Zsófia

2011. 07. 15. - 10:31:03
6

Kedves Zsurkany!
A Google naptár funkciójával kezelheti kölcsönzéseit, erről leírást itt talál:
http://www.fszek.hu/szolgaltatasok/?article_hid=11040

A nyári nyitvatartásunk a főoldalon található, a képes cikkajánlókban az első, a cikk elérése:
http://www.fszek.hu/?article_hid=10615

Üdvözlettel:
Béniné

2011. 07. 15. - 10:25:58
5

Kedves "szbi"!

Ezúton tájékoztatom, hogy a hosszabbítás javítva lett, ld. előző válaszomat.

Üdvözlettel: Béniné

2011. 07. 15. - 10:22:46
4

Az olvasói adatok megjelenítése módosult. Az új verziótól már két adatlapot láthat azonosított belépése után: Könyvtáraim és Adataim.
A Könyvtáraim adatlapon az adott könyvtárból kivitt dokumentumok listája jelenik meg, ha csak egy könyvtárunkban tag, akkor a lejárati idő itt nem látható.
Az Adataim lapon (másik "fülön") láthatja saját adatait, és az olvasójegy lejárati ideje is itt jelenik meg.
Várjuk további észrevételeit!
Üdvözlettel:
Béniné Mária
Informatikai osztály

kackac 2011. 07. 11. - 10:42:57
3

Az olvasójegy lejáratát hol lehet megnézni? Az előző rendszerben ez hozzáférhető információ volt. Válaszukat előre is köszönöm!

zsurka 2011. 07. 01. - 22:17:22
2

Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges volna-e e-mail-ben vagy sms-ben automatikus értesítőt kapni arról, ha egy könyvemnek lejár a kölcsönzési ideje. Ebben jelezni lehetne, hogy hányszor kölcsönöztem már, tehát ne érjen hidegzuhanyként, ha már többször nem hosszabbíthatom.
Mivel ez az imént pont így történt ezért szeretném megtudni, hogy van-e bírságolási türelmi idő, ugyanis csak 1 hét múlva tudom bemutatni a könyvet, ha nyitva tartanak éppen.

A másik kérésem pont az lenne, hogy a nyári nyitvatartási időpontokat összes fiókkönyvtárukra tekintettel tegyék a honlap jól kitűnő részére (a mostani verzióban sehol sem találtam). Hiszen a könyvek megtalálása után az a legnagyobb szerencse, ha át is lehet őket venni és vinni haza....

Köszönettel:
Zsurkany

Oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 | 5
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés