Főmenü » Szolgáltatások

Változnak a gyerekek által kölcsönözhető dokumentumokra vonatkozó rendelkezések

Tájékoztató a 2015. január 1-jétől életbe lépő szabályozásról.

Kedves Olvasóink!

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2015. január 1-jétől hatályos Használati Szabályzata több ponton tartalmaz változást. A teljes szöveg letölthető ide kattintva. A szabályzatot a Fővárosi Közgyűlés Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága az 5/2014. (XII. 16.) számú határozatával jóváhagyta.

Egy fontos változásra külön felhívjuk a figyelmet:

A Használati Szabályzat Kölcsönzésre vonatkozó 4.2. d) pontja értelmében „Gyerekolvasójeggyel 0-10 éves korig csak a korosztályi érdeklődésnek megfelelő, gyermekkönyvtári állományba sorolt dokumentumokat lehet kölcsönözni.”
A szabályozás érinti a könyveket, a folyóiratokat, a hangoskönyveket és a DVD-ket; egyéb dokumentumokra nem vonatkozik.
Az átmenet megkönnyítésére, annak érdekében, hogy olvasóink az új szabályozás működését megismerhessék, az új rendelkezést fokozatosan, egy 2015. március 31-ig tartó türelmi időszakot követően vezetjük be teljes körűen. A 10 éven aluliak olvasójegyére korábban kölcsönzött, de nem gyerekállományba sorolt dokumentumok kölcsönzési határidejét, a használati szabályzat egyébként érvényes vonatkozó pontjainak figyelembevételével, még meg tudják hosszabbítani.

2015. április 1-je után kölcsönzésre és hosszabbításra már csak a kijelölt állományrészekből lesz lehetőség. Az esetleg még kint lévő, de nem korosztályi érdeklődésbe sorolt dokumentumok azok lejártakor tovább nem hosszabbíthatóak, vissza kell vinni.

Könyvtárosaink szívesen segítenek Önöknek!
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés