Főmenü » Szolgáltatások

Megújult a könyvtár katalógusának felülete

Tájékoztató a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár megújult katalógusáról.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy megújult a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár katalógusának felülete. A katalógus alapvető funkciói változatlanul elérhetők, de a felület áttekinthetőbb lett és jobban alkalmazkodik a felhasználó által alkalmazott eszközökhöz, tabletek és mobiltelefonok képernyőméretéhez.

A könyvtár katalógusa
A könyvtár katalógusa

A bejelentkezéshez és regisztrációhoz kapcsolódó hivatkozások a jobb felső sarokba kerültek át a menüsorból és ugyanitt található a súgó, valamint a nyelvváltási lehetőség.

A találatok részletes megtekintésénél, ha több lelőhelyen is megtalálható a példány, akkor a sorszám feletti nyíllal lenyithatók a szűrési lehetőségek a példány-adatokra. Az oszlop fejlécére kattintva annak tartalma betűrendbe állítható.

Példányinformációk és szűrés
Példányinformációk és szűrés

A kölcsönzési határidő meghosszabbításakor az olvasói adatlapon beállított e-mail címre tájékoztató levelet kap olvasónk, mely a hosszabbítás időpontján túl tartalmazza a sikeresen, illetve sikertelenül hosszabbított példányok címét és amennyiben a hosszabbítás sikertelen volt, akkor annak okát vagy okait.

Bővült a menüsor alatt olvasható tájékoztató információk köre. Kérjük, mindig figyelje a tájékoztató és figyelmeztető üzeneteket!

Tájékoztató és figyelmeztető üzenet
Tájékoztató és figyelmeztető üzenet

Már a megújult felülettel böngészhető a Budapest-képarchívum, illetve hamarosan elérhetővé válnak szegmentált keresőink a Budapest-bibliográfiához, az irodalmi kritikák és tanulmányok bibliográfiájához és a SzocioWebhez, a magyar szociológiai irodalom bibliográfiájához.

A kölcsönzési határidő meghosszabbításáról ebben a cikkben olvashat.
A katalógus használatáról a súgóban tájékozódhat.

A rendszer használatával kapcsolatos véleményét, észrevételeit kérjük, az info@fszek.hu címre továbbítsa!

Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés