Főmenü » Szolgáltatások » Továbbtanulási Információs Szolgáltatás

Egy könyvtáros a 2017-es Educatio Kiállításon

Beszámoló a kiállításról.


Fotó: FSZEK
Fotó: FSZEK
Az Educatio Kiállítást idén a HUNGEXPO területén rendezték meg. A diákok és az érdeklődők így több tízezer négyzetméteren nézelődhettek, érdeklődhettek a hazai felsőoktatási intézetek képzési kínálatairól. A rendezvény vendégei informálódhattak a külföldi intézetek képzéseiről, a hazai nyelviskolák, oktatással foglalkozó kutatóintézetek és egyéb szakképző intézetek szolgáltatásairól.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban működő Továbbtanulási Információs Szolgáltatás munkatársaként elsősorban azokat az intézeteket kerestem fel, amelyek az Egyesült Királyságba szervezik felsőfokú képzéseiket.

Ezeket az iskolákat a Külföldi Egyetemek szektorában találtam meg, ahol 15 országból közel 40 kiállító érkezett a rendezvényre. A felsőoktatási képzéseket kínáló egyetemek nagy része azoknak a diákoknak kínált továbbtanulási lehetőségeket, akik az üzleti szférában, a turizmusban, ill. a szállodaiparban szeretnének elhelyezkedni. Habár az idén tízezer négyzetméteren rendezték meg a kiállítást a nagyszámú érdeklődés miatt, sajnos többször előfordult, hogy nem volt elég hely egy-egy intézet információs pultjánál az érdeklődésre, a prospektusok megtekintésére.

Az angliai képzéseket kínáló intézetek prospektusaiból a továbbtanulási információs szolgáltatás számára hoztam el kiadványokat.

Ezeket a földszinti Böngészde ANGOL-gyűjteményében találhatják meg a külföldi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődő diákok.

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés