Főmenü » Szolgáltatások » Továbbtanulási Információs Szolgáltatás

Újabb nyelvvizsga értékelése változik, itt vannak a részletek

Februártól a TIT-TELC nyelvvizsgákon is bevezetik az újfajta értékelési rendszert.


Forrás: maxpixel.freegreatpicture.com
Forrás: maxpixel.freegreatpicture.com
A Nyelvvizsga Akkreditációs Központ újraakkreditálta a TIT-TELC Nyelvvizsgarendszert, így 2017 februárjától újfajta (több nyelvvizsgaközpontban már tavaly vagy még régebb óta létező) értékelési rendszert vezetnek be.
Az új rendszer lényege, hogy ha az írásbeli és szóbeli részvizsgán is eléri a vizsgázó a készségenként szükséges 40 százalékot, akkor a gyengébben sikerült vizsgarészt kompenzálni lehet a jobban sikerült másik résszel.
A nyelvvizsga sikeressége a jövőben is azon múlik, hogy a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítmény átlaga elérje a 60 százalékot, a minimum 40 százalék egyik készségnél sem változik.

Forrás: EDULINE

A TELC nyelvvizsgáról röviden

AThe European Language Certificates (TELC) a telc GmbH (Frankfurt am Main) jogtulajdonában álló vizsgarendszer.

Európa szerte elfogadott nemzetközi nyelvvizsgarendszer, melynek főbb jellemzője a kommunikativitás és a köznapi élethelyzetekben előforduló szituációk megfelelő alkalmazása.

Nemzetközileg elismert bizonyítványt adnak.

Vizsgázni angol, német, olasz és francia nyelvekből lehet; az angol nyelvvizsga 2000 óta, a német nyelvvizsga 2003 tavasza óta államilag elismert, így érettségihez, felvételihez, diplomakiadáshoz és munkavállaláshoz egyaránt felhasználható Fontos tudni, hogy a TELC nyelvvizsgái egynyelvűek, így nincsen bennük fordítás. Pont emiatt a nyelvvizsgán nem használható szótár.

TIT - TELC nyelvvizsga
TELC nemzetközi oldal
Nyelvvizsga Akkreditációs Központ
TISZ - Angol nyelvvizsgatípusok

Hozzászólások ()

(/

Oldalak: 1
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés