Főmenü » Varázstinta » Irka, firka, magica
 • Irka, firka, magica


  fotó: FSZEK
  fotó: FSZEK
  Elsőként ehhez a rovathoz várjuk munkáitokat. Készíthettek akár interjút a könyv egyik, vagy akár több szereplőjével is. Bemutathatjátok a varázsló világ új tudományos, kulturális eredményeit.
  Feltárhatjátok a regényekben megemlített varázskönyvek titkait.
  Rengeteg olyan téma van az általunk is megadott könyvekben, amelyek kiváló alapanyagul szolgálhatnak egy remek cikk megírásához.
  Lássunk néhány példát!

  Vajon tényleg boszorkány Morcz Aranka? Mi a titka a mindig házsártos, különc könyvtáros néninek? Miben rejlik Jóhegyi Laci szinte már varázslatos képessége?

  Mit tanulnak és milyen az iskolai élet a Rontáselhárítók és Szörnyszívatók Árnyjurtájának Kollégiumában? Miből áll a révülés tudománya?

  Vajon hol van most Arthur Spiderwick egyedülálló, varázslatos lényeket bemutató könyve? Valójában léteznek a benne szereplő mágikus teremtmények?

  Tényleg veszély fenyegeti az Oxfordi Abrakadabra Múzeumot? Milyen szerepük van a kötőknek, a keresőknek, a könyvsuttogóknak?

  A fenti témafelvetéseken túl, sok más érdekességet megtudhattok az általunk megadott könyvajánlókból.

  Használhattok egy, vagy akár több könyvet is, lévén hogy egy rovatba akár több, - de természetesen azonos témájú- cikket is lehet írni.
  Megtehetitek, hogy nem a mi ajánlónkban található könyveket használjátok fel munkáitok elkészítéséhez. Ami fontos, hogy az általatok ismert és olvasott könyvekből olyan cikket készítsetek, amely a kultúra és tudomány világához kapcsolódik.

  Hogy még érdekesebb és színesebb legyen a cikk lehetőség szerint illusztráljátok is azt, akár rajzzal, festménnyel, fotóval, bármilyen technikát alkalmazhattok.

  Az újságíráshoz segítséget a gyakori kérdések oldalán találhattok. A játékról minden információt megtalálhattok a játékszabályzatban.

  Ha érdekelnek a friss hírek, információk, érdekességek a vetélkedővel kapcsolatban kövesd Facebook oldalunkat!

  A játékhoz kapcsolódó további kérdéseitekkel forduljatok bizalommal könyvtárosaitokhoz!
Lapozás:
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés