Főmenü » Varázstinta » Játékszabály
 • Játékszabály

  Pályázat célja
  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 1.sz. régiója Varázstinta címmel újságíró pályázatot hirdet 8-14 éves gyerekek részére. A játék célja az olvasásra ösztönzés, a gyerekirodalom népszerűsítése, illetve a gyerekek kreativitásának, alkotó fantáziájának fejlesztése.

  Pályázók köre
  A játékra 8-14 éves kor közötti tanulók jelentkezését várjuk. Pályázni lehet egyénileg, vagy legfeljebb 4 fős csapatokban.

  Játék időtartama
  A játék kezdete: 2016. október 5.
  A játék vége: 2017. április 10.
  Záró program, eredményhirdetés várható időpontja: 2017. április-május

  Játék menete, leírása
  Minden hónapban egy adott rovathoz várjuk az újságcikkeket és illusztrációkat. Minden rovathoz megadunk egy ajánlott könyvlistát, amiből dolgozhattok, de más- általatok ismert- művet is választhattok. Az adott történetet felhasználva, fantáziátok és további ötleteitek segítségével kell újságcikkeket készítenetek, illetve lehetőség szerint illusztrálnotok is azt.

  A következő rovatokhoz várjuk munkáitokat, az alábbi sorrendben:
  1. Irka, firka, magica /Kultúra és tudomány/
  2. Hétmérföldes /Utazás és turisztika/
  3. Varázspalást, varázslak /Divat, trend és lakberendezés/
  4. Üstbe való /Gasztronómia/
  5. Viadal és vigasság /Sport és szórakozás/
  6. Apró-cseprő(k), fejtörők /Apróhirdetés és rejtvény/

  A játékba folyamatosan is be lehet kapcsolódni, akár visszamenőlegesen is elküldhetitek munkáitokat, de talán a legcélravezetőbb az, ha már az indulástól fogva csatlakoztok hozzánk és folyamatosan külditek a cikkeiteket a fenti rovatok sorrendjének megfelelően. Amint elkülditek az első munkátokat, onnantól kezdve a játék részeseivé váltok. Külön regisztrációra nincs szükség. A gyakori kérdések menüpontban sok segítséget találhattok a cikkek megírásához.

  A pályázatok benyújtásának módja
  Az újságcikk terjedelme minimum 1, maximum 3 A4-es oldal legyen. Az újságcikkek szövege lehet kézzel írott vagy gépelt szöveg, az illusztrációk bármilyen technikával készülhetnek. Az elkészült pályaműveket (PDF, JPEG, Word formátumban) az alábbi címre várjuk: varazstinta@fszek.hu. Az e-mailben kérjük megadni a pályázó pontos nevét, életkorát, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím) és iskolája nevét. Amennyiben csapatban indultok, ezeket az adatokat minden csapattag esetében tüntessétek fel. A játék többfordulós, hiszen több rovathoz várjuk cikkeiteket. Amikor újabb és újabb munkáitokat külditek el, ügyeljetek arra, hogy ezek a fent említett adatok minden egyes alkalommal szerepeljenek az e-mailben. Minden pályázót arra kérünk, hogy akár csapatban, akár egyénileg vesz részt a játékban, pályaművét, cikkeit mindig ugyanarról az e-mail címről küldje. Adott rovathoz minden egyéni illetve csapatban indulótól egy pályaművet áll módunkban elfogadni. A játék többfordulós jellegéből adódóan a beérkezett pályaműveket csak a vetélkedő legvégén tudjuk értékelni, összehasonlítani illetve díjazni. A szervezők minden egyes pályamű beérkezését visszaigazolják. A könyvtár nem vállal felelősséget az értesítés fogadó oldali meghiúsulásáért (tévesen megadott email-cím, spamszűrő által blokkolt levél).

  Jutalmazás
  Az értékes főnyereményre azok pályázhatnak, akik minden rovathoz küldenek be cikket, kisebb nyereményekkel honoráljuk azokat, akik nem minden fordulóban vesznek részt. A nyerteseket e-mailben értesítjük, az ajándékokat a záró program keretén belül személyesen lehet átvenni.

  Adatkezelés
  A pályázat beküldésével a résztvevők automatikusan elfogadják a játék szabályzatát, illetve hozzájárulnak (szüleik által) megadott adataik kezeléséhez. A könyvtárak az adatokat csak a játékkal összefüggésben kezelik. A pályázat lebonyolítása során a szervező igénybe veszi a Google Űrlapok szolgáltatását, amelynek adatvédelmi irányelvei itt olvashatók.

  A pályázók hozzájárulnak (szüleik által), hogy pályaműveiket a könyvtár, a Varázstinta illetve, a Varázstinta Facebook oldalán is közzétegye, a pályázók nevével és a pályaművek címével együtt.

  Kérdéseitekkel forduljatok bizalommal könyvtárosaitokhoz!
Lapozás:
Bejelentkezés
Hírlevél
Könyvtárkereső
Szolgáltatáskereső
Keresés a katalógusban
Távhasználat
Keresés