Ezt a cikket 2021. 06. 30 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kattints ránk!

Lassan már egy éve megváltozott az életünk. 2020 tavaszán valósággá vált az, ami elképzelhetetlen volt számunkra: 0-24-ben otthon ültünk. Majd a nyári hónapokban - a maszkhasználatot leszámítva - normalizálódott az életünk, egészen őszig. És ekkor novemberben ismét beütött a krach: az általános iskolások még folytathatták a tanulást a megszokott mederben, a középiskolások ismét online oktatásban vettek (és azóta is ilyen formán vesznek) részt. A szülők legtöbbje újból home office-ban igyekszik megoldani a munkahelyi feladatokat (sokszor az idegbaj határán), közben a nyűgös és szemtelen kamaszgyerekét próbálja rávenni az otthoni tanulásra.  A nappaliban dolgozó szülőket kerülve Ti a saját szobátokat el sem hagyva nézitek egymást és a tanárotokat. Ha éppen nem az online oktatást élvezitek, minden bizonnyal az okostelefonotokon lógtok. 

Ezt kihasználva, mi, könyvtárosok arra szeretnénk buzdítani benneteket: ha már úgyis kezetekben van a mobil, kattintsatok a blogunkra: kuckokonyvtar.blog.hu

Reméljük, kedvet kaptok néhány könyvet kézbe venni és a kézügyességgel bírók elkezdenek otthon ünnepi meglepetéseket készíteni a blog kínálatából. Sőt, ínycsiklandó fogásokkal lephetitek meg családotokat!

Annak külön örülünk, ha minket böngészve kedvet kaptok az olvasásra, bár tudjuk, mostanság nem könnyű beszerezni a könyveket, hiszen ismét zárva tartanak a könyvtárak. De szuper hírünk van: megnyílt a Könyvtári Cserepont szolgáltatás! Szóval, ne habozz: válassz egy olvasmányt (nem kell kötelezőnek lennie!), sőt, most tényleg olyan regényt olvass, ami igazán megragadja a képzeleted! Kuckózd be magad egy kényelmes fotelba (vagy babzsákra) egy bögre kakaóval; vedd az öledbe a cicádat vagy a kutyusodat (az aranyhalad inkább ne!), és merülj el egy történetben! Hidd el, a legjobb időtöltés, és még Anyu/Apu home office-ban megfáradt idegrendszerét sem borzolod!
Nekünk, könyvtárosoknak az a célunk, hogy minél többen és minél többször töltsétek velünk az otthoni — iskola előtti/utáni — szabad óráitokat.

Arra buzdítunk benneteket, fotózzátok le, amit készítettetek (akár a blogon megjelenő kézműves tárgyat, akár ételt), vagy örökítsétek meg a könyvet, amit olvastatok!

Kérjük, küldjétek el nekünk a kuckokonyvtar@fszek.hu e-mailre!

Hajrá, és ha vége lesz ennek a kényszerpihenőnek (mert egyszer biztosan vége lesz), bízunk benne: közületek nagyon sokan lesznek - nem csak a virtuális térben - könyvtárunk aktív olvasói!