BUJNOVSZKY TAMÁS
  FÉNYKÉPEI A FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁRBAN


Muvészetek Palotája
Design Terminál
Ferencvárosi felvételek
Bujnovszky Tamás 1995 óta szabadúszó fotográfus. Képei rendszeresen jelennek meg a hazai és a nemzetközi lapokban, fõképp építészeti folyóiratokban. Fényképeivel adták ki 2003-ban Vadas József: A vas metamorfózisa, 2006-ban Somogyi Krisztina: Balázs Mihály, valamint 2007-ben Götz Eszter szerkesztésében a Ferencváros hazatalál. A Középső-Ferencváros rehabilitációjának története (2007) című könyveket. Immár második éve a Régi-új Magyar Építőművészet fotószerkesztője.

Nemrégiben több száz felvételt adományozott könyvtárunknak a fővárosban készült fényképeinek legjavából. A digitális fotókat a Budapest Gyűjteményben helyeztük el; átméretezett másolataik megtekinthetők a könyvtárban és honlapunkon. Megállapodásunk értelmében a későbbiekben újabb sorozatokkal fog gazdagodni a gyűjtemény.

A nagy számú és kiváló fénykép jól tükrözi az utóbbi két-három év városképi változásait és a kortárs hazai építészeti stílustörekvéseket. Bujnovszky Tamás fotóinak nyilvános könyvtári elhelyezése örömteli esemény a téma iránt érdeklődő közönség számára; egyben példa alkotók és közgyűjtemények együttműködésének új lehetőségeire is.

 
  Fényképek
Web-terv, képszerkesztés: Rónay Gabriella