Ezt a cikket 2021. 06. 16 napján archiváltuk, a benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Programajánló nyelvtanulóknak

Az olasz nyelvtanulók és olasz nyelven beszélők részére a budapesti Olasz Kultúrintézet júniusi programjai közül egy élő koncertet, zenei estet ajánlunk, mely 2021-es Dante-megemlékezések programsorozathoz tartozik.

Június 15-én Dante halálának 700. évfordulójára az Olasz Kultúrintézet egy különleges zenei programmal emlékezik meg. Castelli estjét hallgathatják meg az érdeklődők, melyet “A Pokol” című filmre komponált. A jazz, az eklektikus zene és a kortárs előadások világában is tevékenykedő Marco Castelli műsorában, “A Pokol” című 1911-es némafilmre komponált zenéjét adja elő szaxofonon, elektronikus zenével kísérve. A némafilmet Francesco Bertolini, Giuseppe de Liguoro és Adolfo Padovan 110 éve készítette, ez az alkotás volt az olasz filmtörténet első egészestés játékfilmje. A zenész pedig egyedi zenéjével olyan hangzásvilágba repíti el a közönséget, amely még érzékletesebbé teszi a film hihetetlen képeit, és amely egyúttal meglepő modernitást kölcsönöz a filmnek. 

Kötelező helyfoglalás 2021. június 11-ig: iicbudapest@esteri.it 
A zenei koncert és vetítés helyszín: Federico Fellini terem 
Cím: Bródy Sándor utca 8 - 1088 Budapest 
Időpont: 2021.06.15. 
Kötelező helyfoglalás 2021. június 11-ig: iicbudapest@esteri.it  
Kezdés: 18:00 
Belépés díjtalan és tagsági kártyával 
Belépés csak érvényes védettségi igazolvánnyal, szájmaszk viselése az épületben, kézfertőtlenítő használata a bejáratnál kötelező. 

Forrás és a program részletei:

Olasz Kultúrintézet honlapja - rendezvények
Facebook