Karbach Erika                        


A Szociális Innováció Alapítvány és a Szociális Szakmai Szövetség /3Sz/ 2007-ben közös projektet indított

            A szociális munka arcképcsarnoka

címmel, melyben a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai gyűjteménye is aktív közreműködést vállalt.

A projekt távlati célja a szociális szakma digitális archívumának létrehozása.

A cél érdekében elsőként azoknak az életműve került dokumentálásra és bemutatásra, akik a szociális szakma rendszerváltás körüli éveinek történetében jelentős szerepet töltöttek be, akiknek az életműve például és tanulságul szolgálhat mindannyiunk és különösen a következő generációk számára, s akik sajnos már nincsenek közöttünk.

Az ő életművüket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai gyűjteményének honlapján mutatjuk be, ill. A szociális szakma arcképcsarnoka c. kiállításon, melynek megnyitójára 2007. november 12-én, a Szociális Munka Napján került sor.

A vándorkiállítást a szélesebb nagyközönség 2007. november 29. - december 31. között láthatta a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központjában.

Az arcképcsarnokban szereplő életrajzokat a szociális szakma művelői, munkatársak, olykor családtagok írták. A életművekhez tartozó bibliográfiát és internetes információkat a FSZEK Szociológiai gyűjteményének munkatársai gyűjtötték és egészítették ki teljes szöveggel elérhető e-dokumentumokkal.

A projekt keretében készült el néhány jelentős mű, többek között Solt Ottilia és Csalog Zsolt könyveinek digitalizált változata, mely elektronikus formában az interneten bárki számára elérhetővé válik.